Blogittelu on nyt vähän jäänyt, mutta jotakin olen silti saanut aikaiseksi koirienkin kanssa tehtyä. Toki melko vähän, sillä en ole Suomessakan viihtynyt kuin muutaman hetken kesälomien alettua, mutta tässä tullee parannus kunhan lomat loppuu ja koulu pakottaa mut luopumaan matkustelusta ainakin hetkeksi...

Vilma
Pieniä tokojuttuja, lähinnä idioottirinkiä ja seuraamista yleensäkin. Idari sujuu jo ihan hyvin, eikä Vilma liikuttele enää edes tassujaan kiertäessäni sen ympäri missään asennossa. Ihan hyvä siis. Omaan käskytykseen pitäisi saada selkeyttä, sillä Vim sekoittaa välillä "istu" ja "paikka" (seiso) käskyt. Täytyy siis katsoa mitä sille tekee. Myös merkkiä on treenattu vähän. Pääidea on koiralle jo selvä, mutta vaatii vielä hiomista että menee oikeasti merkin taakse eikä vain sen viereen.

Ginga
Tokon osalta tehty seuraamista, jossa tarkoituksena vähitellen saada käännökset kuntoon. Nyt voi jo vähitellen alkaa vaatiakin kunnon seuraamista sillä sen G osaa jo ihan ok. Oma vakisyntini opettaa seuraamisesta liian tiivis on Gingankin kanssa pieni ongelma, mutta uskoisin palkkauksen suunnan auttavan tähän.. Parempi kuitenkin näin päin ettei ole ainakaan väljä. Lisäksi olen ottanut paikallaoloa (1-3min) näkyvissä. Piiloonkin voisi vähitellen siirtyä, mutta kiirehän tämän asian kanssa ei ole.

Agilityssa on alettu ottaa hyppyjä säännöllisemmin. Vielä G ei tuota ohjausta lue ihan niin hyvin kuin Vilma ja mun täytyy itse sen vuoksi osata ohjata liioitellun selkeästi (vaikeaa!!). Keinun alkeita on otettu myöskin, mutta toistaiseksi ei olla sen suhteen vielä missään vaiheessa.