Agilityilyn yhteydessä tulin ottaneeksi myös jonkin verran tokoa.

Luoksetulo
Otin Vilmalla pari luoksetuloa psäytyksin. Matka oli ehkä 15m. Tein vain yhtä pysäytystä/luoksetulo, eli vuoroin joko maahanmenon tai seisomisen. Seisomisessa Vilma pysähtyi melko hyvin (= paremmin kuin koskaan aikaisemmin) ja sain palkattua sen hyvin. Käytin pelkkää käsimerkkiä.

Maahanmenoissa Vilm reagoi kyllä heti käskyyn, mutta vauhti sai sen liukumaan noin 50cm eteenpäin. Tämä saattoi johtua navetan mattopohjastakin ja itse olin ainakin tyytyväinen.

Kaukot
Sain muutaman onnistuneen asennonvaihdoksen, edelleen silti suurin osa surkeita. Tämä siis ehdottomasti tauolle hetkeksi aikaa!

Seuraaminen
Tätä en varsinaisesti ottanut, mutta pienilläkin pätkillä havaitsin edistämistä, mitä on ollut pienimuotoisesti jo aikaisemmin.

Treeneistä mieleenjäänyttä:
  • Seuraamisessa oltava erityisen tarkkana ettei koira edistä. Jos koiralla liian korkea vire, ei oteta seuraamista > lisää edistämistä (patukkapalkka hyllylle joksikin aikaa)
  • Kaukoja vain kotona sisätiloissa, mukaan varsinaisiin treeneihin vasta kun ovat varmat!
  • Luoksetulossa muistettava tarpeeksi lyhyt väli, ettei vauhti kasva liian suureksi. Onnistuneen pysäytyksen älkeen älä enää kutsu koiraa luokse, vaan heitä pallo/nami sen taakse tai käy palkkaamassa se ja vapauta (minu luokseni pääsemisestä ei saa tulla pysähtymistä tärkeämpi juttu). Muista tasapuolisuus seismomisessa/maahanmenossa.