Tänään ajettiin siis navetalle treenaamaan agilitya. Tietyöt olivat tosin niin karmeat, että normaalisti 20min vievään matkaan meni yli tunti, joten saavuimme paikalle myöhässä. Jo tässä alussa tein sen virheen, että jätin koiran lämmittelemättä. Oli niin kiire, ja ajattelin kai jotenkin hyötyväni treeneistä.

Noh, eka rata oli ihan jees. Vilma oli kamalilla kierroksilla, mutta radalla jotenkin rauhoittui. ONgelmat alkoivatkin toisella radalla, Vilma meni aivan yli ja alkoi vain ravata ympäriinsä korvat lukossa. Lopulta tämä meni Vilman kanssa niin yli, että vein sen pois radalta. Tätä ei ole Vilmalle tarvinnut tehdä viimeksi kuin murkkuiässä, eli yli 3 vuotta sitten!!!

Treenien lopussa otimme vielä pienen pätkän, ikään kuin palauttavana treeninä. Se meni ihan ok, ja kouluttajamme avustuksella otimme vielä toisen kerran oman ohjausmokani vuoksi. Se oli virhe, sillä Vilma oli jostian syystä niin kierroksilla, että lähti kolmannen esteen jälkene tykkinä erään ryhmäläisemme bortsun kimppuun. Kiskaisin koiran niska-pers-otteella takaisin. Onneksi ei käynyt kuinkaan, mutta voi miten nolo olo olikaan :( Ei tällaista saisi sattua ikinä koskaan!!

Mitä tästä siis opimme?
  • AINA lämmittely ennen treenejä. Jos on liian kiire, eikä sitä ehdi tekemään, jätetään treenit väliin.
  • Tiukempi kuri Vilmalle kotona ja treeneissä. Hallinnan vahvistamista. Kotioloihin ei tarvitse tehdä suuria muutoksia, mutta treeneissä puututtava pieninpäänkin korvattomuuteen.