Tänään suunnattiin Vilman kanssa agilityilemään Pirkkalaan navetalle. Saatiin aikaiseksi oikein hienot treenit, joskin Vilma oli taas torstain tapaan vähän hölmistynyt ja pihalla treeneistä. Saas nähdä mitä huomisesta tulee...

Eka radanpätkä oli tyypillisesti vääntöä ja kääntöä sisältävä tapporata tyylillä Hellu & minä. Sain Vilman vietyä ihan siististi radan läpi, joskin parissa kohtaa meni kyllä niin penkin alle että. Suunittelemani putkiansakin toimi, sillä Vilma karkasi sinne aluksi, mutta sain myös onnistuneet suorituksen.

Toinen rata oli sitten kiva, ei kovin vaikea. Hankala keppikulma (avo) jota Vilma ei osannut muka ollenkaan, vaikka treeneissä sellainen on ollut kymmeniä kertoja. Noh, aina ei voi onnistua ja sainkin sitten onnistuneen suorituksen siihenkin. Haluan että Vilma osaa avokulmastakin hakea oikein pujotteluvälin itsenäisesti, kisoissa on liian monta kertaa ollut sellainen kohta, jossa ei oikein ehtisi viedä koiraa kepeille saattaen, mutta kun yksinkään se ei sinne mene niin on pakko - ja sitten on kiire.
  • Treenattava avo-keppikulmaa ihan kunnolla, osattava!
  • Kontaktit hyviä, niilläkin silti palkka 90%, välillä voi kokeilla omia kakraamisia ja kontaktipinta silti otettava kunnolla. Itsenäinen pysähtyminen oikeassa kohdassa!
  • Ota ennen rataa (jos mahdollista) käännöksiä 1-3 hypyllä. Kääntyy koira paremmin sitten radallakin.