Kiitoksia vain kommenteistänne Iida & Hellu. Mun oli aivan pakko tänään mennä kokeilemaan ja ihan oikeasti - sehän toimi!

Kävin tekemässä jäljen tuohon läheiselle pellolle. Sikäli se oli tarkoitukseen vähän huono kun omat jalanjäljet ei näkyneet kuin vähän, mutta etenin reunoja pitkin joten aina tiesi suunnilleen missä jälki menee. Jäljen pituus olis noin 300m ja se oli 30min vanha. Sää oli tuulinen, eli melko haastava kun tuuli pyöritteli jäljen hajua milloin minnekin.

Alussa Vilma hosui samaan tapaan kuin metsässäkin - alussa namit jäivät ottamatta. Melko pian neiti kutienkin alkoi keskittyä, vaikka jouudinkin jarruttelemaan hieman. Parinkymmenen metrin jälkeen Vilma alkoi myös syödä nameja jäljeltä ja hiastelu tarkentui muutenkin. Nameja olin laittanut satunnaisina ryppäinä, aina välillä nameja oli joka askeleella, sitten hieman taukoa jne.

Vilman pää pysyi koko jäljen alhaalla, pari kertaa se nousi kun liina löystyi ja Vilman lähdettyä kiitämään jäljellä se nyppäsi koiraa. Tämä pitää muistaa, eli liina pidettävä ns. tuntumalla koko ajan etttei tule nypittyä koiraa. Kiinnitin myös liinan Vilman mahan alle, tällöin jos Vilma vetää (niinkuin se tekee jäljellä) se vetää neidin päätä vähän alaspäin. Vilmaa se ei kuitenkaan häiritse ollenkaan.

Itse jälki oli pitkälti pellon reunoja myötäilevä, eli se kaarteli jonkin verran. Häiriöinä toimivat pari peuranjätöstä ja tuuli, joka oikeasti varmaan siirsi jäljen hajua hieman. Pääosin Vilma kuitenkin pysyi juuri jäljen päällä, pari kertaa se vähän hairahtui, mutta löysi jäljen nopeasti. Tällaisissa hukkatapauksissa neiti nosti päätään ja katsoi minua kysyen - tämä paljastaa ikävästi sen tosiasian että meikä ihan oikeastikin on ohjaillut Vilmaa jäljellä. Jälkeen kuului myös yksi hankala lieteohajn ylitys, joka tuli jälkeä tehdessä vahingossa vastaan. Hetken haistelun jälkeen (V tarkasti ettei jälki jatku ojan vartta pitkin) V tajusi hypähtää sen yli ja matka jatkui.

Jäljen lopussa V paistatteli kehuissa ja koiran hymy ylettyi liki korviin saakka, joskin läähätykselläkin saattoi olla hieman vaikutusta asiaan.

Muistettavaa:
  • Nyt muutaman viikon tehokuuri pellolla. Parin viikon jälkeen ovidaan tehdä janatreenejä metsässäkin, mutta niiden yhteyteen vian lyhyitä jälkiä. Pellolla sitten pidempiä jälkiä, joiden lomassa jälki voi käydä metsässäkin
  • Liina kiinni Vilman mahan alta aina
  • Älä ohjaile koiraa jäljellä
  • Pyri pääsemään jäljelle min. 2 kertaa viikossa, mieluiten useammin