Paitsi että olen jäljestänyt Gingan kanssa liian vähän, niin olen myös tehokaasti jättänyt kertomtta jäljestyksistämme täällä blogissa. Joten lienee tämän vuoro.

Suurin ongelmalle jäljellä on ryntäily. Ginga ei siis yö nameista kuin isoimmat ja ne mitkä se näkee suorilta sekä ne, jotka jostian syystä osuvat sen matkan varrelle. Muiden ohi se kirmaa tehokkaasti, ja jos jarrutan sitä, se nostaa päänsä, odottaa, ja alkaa taas kauhoa eteenpäin samalla vauhdilla ja voimalla.

Tein noin 15 metriä pitkän jäljen lempeään myötätuuleen. Alustana oli keskipitkä nurmi, leikattu vimeksi ehkä viikko sitten. Jäljellä oli joka askeleella jauhelihanpalasia, mahdollisimman pieniä sellaisia.

Toin Gingan jäljen alkuun ja silittelin sitä siinä. Jo tässä vaiheessa se oli kovasti ryntäilemässä jäljelle, mutta rauhoittui lopulta istumaan. Tällöin näytin sille ensimmistä namia ja pyysin sitä jäljestämään. Ensimmäiset 2 askelta se jäljesti rauhassa, mutta sitten alkoi rynniä. Etujalat kauhoivat sivuille ja Ginga nappasi vain ne namit jotka se näki (näitä oli vähän) tai jotka osuivat sen kuonon kohdalle. Gingan rynnätessä jarrutin, sen syödessä löysäsin, mutta tästä ei ollut apua. Oikeaan suuntaan se kuitenkin eteni ja jotta jäljellä ei olisi mennyt koko aamupäivää, näytin sille nameja matkalla. Tällöinkin Ginga yritti rynniä.

Luultavasti itse teen jotakin väärää, sillä kun Ginga esimerkiksi normilenkillä "jäljestelee" löytämiään hajuja, se etenee tosi tarkasti eikä rynni. Neuvoja otetaan vastaan!