Tänään otin pihassa noin puolen tunnin tokot ja liikkeinä oli ruutu, luoksetulo, tunnari ja seuraaminen.

Ruutu
Ruutu on meillä ihan vasta alkuharjoituksissaan ja vien vielä namin ruutuun. Otin noin. viisi toistoa siten että vein namin ruutuun ja lähetin Vilman hakemaan sen. Vilma ei millään kerralla meinannut löytää namia (joku alusta??) mutta löysi sen kuitenkin pienen etsinnän jälkeen. Näiden viiden toiston jälkeen lähetin Vilman kahdesti ruutuun ilman namia ja pysäytin sen oikeaan paikkaan seisomaan. Nämä sujuivat todella hyvin ja palkitsin Vilman ruhtinaallisesti. Tärkeää on kuitenkin vielä harjoitella paljon helpoja harjoituksia, ei pidä edes kuvitella että Vilma oikeasti osaisi ruudun.

Luoksetulo
Luoksetuloa otin tällä kertaa nurmikolla ja se toimi. Pysähtyminen seisomaan oli hyvä ja maahanmenotkin olivat huomattavasti nopeampia kuin viimeksi kun treenasimme sora-alustalla. Navetan mattopohjallahan tuo on myös tehnyt ihan hyviä suorituksia, joten ehkäpä ne sorakivet olivat syynä sitten hitauteen.

Tunnari
Laitoin kapulat (~15kpl) ympyrän muotoon jo ennen koko tokoilun aloittamista ja vein siis vian omani sinne Vilman etsittäväksi. Kaksi ensimmäistä toistoa menivät hyvin, jhaistelu oli rauhallista ja Vilma oli hyvin tarkka. Kolmannelle toistolla Vilma otti yhden kapulan suuhunsa, mutta vaihtoi sen oikeaan. Meikäläisen oli pakko ottaa vielä neljäskin toisto tämän vuoksi, mikä oli kyllä virhe. Kävin harjalla siirtämässä paikkaa viahtaneet kapulat oikeille paikoilleen ja lähetin Vilman tunnariin. Seuraavilla kerroilla Vilma toi peräkkäin kolme väärää  Nostaessaan kolmatta väärää, kielsin Vilmaa napakasti ja kävin näyttämässä omaa sille.. Noh, loput (2) toistot Vilma teki hyvin eli sain kuitenkin lopetettua onnistuneeseen suoritukseen.

Seuraaminen
Edelleen teemana oli edistämisen kitkeminen. Se onnistuikin todella hyvin, sillä Vilma pistää suorituksiinsa juuri niin paljon intoa mukaan kuin äänensävyni sille antaa. Joten taas sellainen evvk-ääni käyttöön ja seuraaminen oli rauhallista (oikealla paikalla) mutta myös tarkkaavaista. katsekontakti oli hyvä ja Vilma käytti erinomaisesti takaosaansa käännöksissä! a_bravo.gif

Muistettavaa:
  • Älä ota liikaa toistoja tunnarissa, yksi onnistunut suoritus riittää
  • Muista ettei Vilma vielä osaa ruutua, älä odota liikoja vaan tee harjoituksista helppoja
  • Huomioi käskyissä äänensävy, mutta muista kuitenkin että koiran pitää jollain tavalla saada tietää tekevänsä oikein (rauhallinen/innostava kehuminen)
  • Tunnariin nyt mahdollisimman paljon onnistumisia, muista rauhallinen mieliala koiralla!