Tallasin eilen Kaisna kanssa Vilmalle pienen esineruudun. Se oli todellakin pieni, vain 30m pitkä (metsä loppui kesken) ja 20m kapea (ihan ok siis). Kaisa vei ruutuun Vilman nähden neljä esinettä. Lähetin Vilman hakemaan ja se lähti melko laiskasti liikkeelle. Se kuitenkin löysi hanskan ja palkkasin sen.

Vilma kuitenkin työskenteli todella laiskasti, ilmeisesti ei tajunnut mitä piti tehdä. Kaisa kävi näyttämässä loput esineet ja täll tavoin Vilmalle saatiin vuahtiakin työskentelyyn. Täytyypi yrittää treenata esineitäkin vähän useammin että neiti oppii tätäkin hommaa vähän.

Vilma haki esineitä yhteensä 6 kertaa. Ekat neljä todella laiskasti ja kaksi viimeistä sitten vauhdilla kun oltiin käyty näyttämässä. Hyvä että koiran työskentelyinto säilyi hyvänä, vaikka ekat neljä esinettä se etsikin ihan hämmentyneenä.

Kauhea hinku olisi päästä jälkikokeisiinkin, mutta tuntuu että ollaan vielä kovin kaukana. Tottiksessa eteenmeno on ongelmana, ja sitten kapuloiden heittäminen itselleni (joudun heittämään oikealla vaikka olen vasenkätinen). Esineruutu nyt lähtee varmaan aika nopsasti toimimaan kunhan ehtisi treenata, mutta jälki ja erityisesti jana on kauhean hankalan tuntuinen. Täytyy nyt katsoa miten homma lähteepi käyntiin, tarkoitus olisi käydä jäljestämässä sellaisesakin porukassa jossa joku osaisi neuvoakin jotian.