Tänään tuli lähdettyä lenkille Sannan ja Minttu-aussien kanssa ja kuten tavallista, lenkki toteutettiin pääosin siten, että koirat olivat vapaana. Vilmalla oli virtaa melko runsaasti, johtuen luultavasti edellispäivän pienestä toimettomuudesta. Vilma sinkoilikin iloisesti pitkin metsikköjä, mutta oli koko ajan kuulolla.

Sain pari onnistunutta ohistustakin. Ei sillä että ohituksissa jotian suurta ongelmaa olisi, eihän Vilma rähjää tms, mutta itsestäni olisi kiva että Vilma kulkisi vieraiden koirien ohi tuijottelematta niitä häntä pystyssä. Ja onhan se tietysti hyvä jos oma koira osaa ohittaa rauhallisesti toiset koirat, meilläpäin kun on vähän turhan monia sellaisa koiria, jotka eivät osaa (joko rähjäävät tai sitten maastoutuvat ja ohittaessa käyvät päälle). Vilma on alkanut aika hyvin jo ohittelemaan - tosin pientä kiihtymystä on kyllä havaittavissa edelleen.

Lenkin lomassa otin hieman tokoa, lähinnä kaukoja. Aina kun päästin Vilman remmistä vapaaksi, vaadin onnituneen asennonvaihdoksen > vapaa. Tästä huomasi kyllä selkeästi, että Vilma osaa kyllä, kunhan keskittyy. Vilma tosin onkin tällainne pieni ADHD-tapaus joten keskittyminen tietyissä tilanteissa on välillä vaikeaa.

Kotiin mennessäni vastaan tulikin sitten pari koiraa, jotka eivät antaneet meille mahdollisuutta rauhalliseen ohitukseen. Toinen koirista oli pieni, rodultaan hieman saksanpystykorvaa muistuttava ja toinen oli vähän airedalenterrierin näköinen. Koirat olivat vapaana ja niin oli Vilmakin. Koiiren tullessa näköpiiriin pyysin Vilman luokseni ja otin sen remmiin. Omistajat eivät kuitenkaan saaneet omia koiriaan kiinni. Toisen kohdalla asia oli ymmärrettävää, sillä ko. koira oli hyvin nuoren oloinen, varmaan joku 6-10kk. Toinen onneksi oli tämä pienempi tapaus ja Vilma istui vieressäni koko sen ajan kun omistajat komensivat koirieen luokseen, tosin kova halu olisi Vilmallakin ollut mennä koiira katselemaan. Noh, matka jatkui ja koirien omistaja pyysi anteeksi tapahtunutta (vaikkei varsinaisesti mitään tapahtunutkaan).

Kotipiassa Vilma sai sitten komeat hepulit ja leikimme jahtausleikkia. Pari kuvaakin tuli otettua, niitä laittelen varmaankin kotisivuille sitten enemmän.