Olipas mukava herätä tänään aamulla. Vilma ontui oikeaa takajalkansa ihan reilusti, eikä ensikatsomalta siinä näkynyt mitään vikaa. Vilman askellus oli ollut outoa jo eilen, mutta ontumista ei silloin vielä ollut havaittavissa. Tänän  Vilma kuitenkin makoilee vain ja välttää selkeästi kavelemistä.

Raahasin sitten oiran kylpyhuoneeseen ja yritin paremmassa valossa tutkiskella tuota jalkaa. Oikean takajalan "pikkuvarvas" on se arka paikka, etenkin jos sitä vähänkin yrittää levittää. Varpaiden väli oli punaisella vereslihalla, mutta tämä ei kuitenkaan ollut kipeä. Alkaa siis tuntua, että kipu johtuu itse varpaasta. Se ei kuitenkaan ole turvonnut, tulohetunut tms, eli murtumisen ja suuremmat vammat voinemme sulkea pois. Tänään vietetään kuitenkin siis rauhallisempaa päivää ja maanantaina soittelen eläinlääkäreille.

Harmillista, sillä taas meille iskee tällainen vaiva juuri ennen uorten SM-kilpailuja. Viime vuonna Vilma astui lasiin ja jouduimme perumaan agilityosallistumisemme. Toivottavati tänä vuonna ei käy samalla tavalla, sillä oma motivaationi lähteä koko kisoihin edes katselemaan on aika alhainen jos oma koira ei siellä sinkoile.

Onneksi parempiakin asioita on tapahtunut. Gingan kanssa ollaan jos ei nyt edistytty, niin saatu ainakin parannusta lelujen tuomiseen. Gnga ei yleensä siis tuo leluja tai muita esineitä minulle, vaan kaahottaa karkuun ikäänkuin olisin varastamassa niitä siltä (päästää kuitenkin minut luokseen). Pari kertaa olen houkuttelemalla onnistunut saamaan Gingan lelunsa kanssa luokseni ja tietenkin G on saanut siitä palkan + pitää lelun itsellään. Useimmitne Ginga kuitenkin tulee luokse jättäen lelun ja tulee itse hakemaan namia..

Gingall on tehty nyt viisi jälkeä (heikko saavutus...). Havaittavissa on lievää hosumista, G tuntuu jäljestävän silmillään, joten täytynee laittaa namit pienemmiksi (raakaa jauhista köntteinä) tai siirtyä jäljestämään erilaiselle pellolle. Nyt on jäljestelty vain kotinurmella.