Tänään käytiin kisaamassa yhden hyppyraan ja yhden normiradan verran lähiympäristössämme. Vilma on tehnyt juoksuaan jo jonkun aikaa ja koiran käytös kisapaikalla oli sen mukaista. Toivotaan vian että se itse juoksukin alkaisi jossakin vaiheessa niin ei tarvitsisi odotella ja odotella koko aikaa...

Eka rata oli hyppyrata, joka räjähti käsiin kuin... noh, kaaos... Puhdas rata meillä oli aika pitkälle, mutta siinä juostessa sitä ehti kyllä huomata, ettei koira oikeasti paljoakaan ole räpylässä. Loppupuolella rata kaaos sitten räjähti ja Vilma päätti ottaa vähän oman reitin.. Kovasti koitin heilua ja pelastaa tilannetta, mutta hylky napsahti kolmanneksi viimeiseltä esteeltä.

Toisen radan tutustumiseen mennessä asenne oli ihan ala-arvoinen. Olin pettynyt Vilman käytökseen ekalla radalla ja pelkäsin sen toistuvan toisellakin. Etenkin kun huomasin Vilman kaaos-olotilan jatkuvan kun otin sen autosta ulos lämmmitelläkseni sitä. Noh, tapanani ei ole kuitenkaan jättää ratoja väliin vaikka tilanne olisi mikä (onneksi ei, sillä jos näin olisi, olisi jäänyt rata tekemättä..)

Rata itsessään oli todella kiva, kontaktiesteet rauhoittivat koiraa ja saimme aikaan melko hienon kokonaisuuden. Varmistelin ja rauhoittelin koiraa tovit kontaktipinnoilla, mikä tietysti toi lisäsekunteja, mutta tärkeinpänä tavoitteenamme olikin saada SM-nollat kasaan. Ja tavoite onnistuikin, sijoituimme puhtaalla radalla loppuviimein sijalle 9. mikä ei ollut ollenkaan hassumpi kun koiria kuitenkin oli se vajaa 60.

Tässä vielä agilityradan piirros, hyppyradan piirros tulee jos kerkeän sen väsätä joskus...

rata06012008.jpg

Nyt siis ovet SM-kisoihin ovat auki ja sinne mennään häntä viuhtoen. Nyt pidetään varmaan pienimuotoinen kisatauko, mutta ennen SM-kisoja olisi kyllä tarkoitus käydä vielä muutamat kisat katsomassa että tuntuma säilyy. Mutta ainakin huhti-toukokuulle taukoillaan agilitykisoista. Tokokokeita olisikin listalla muutamat, mutta katsoo nyt miten tuo EVL lähtee luonnistumaan.