Tänään otin taas tokoa pihassa aiheena ruutu, kaukot ja sivulletulot.

Ruutu
Eka kerta taas ihan mönkään, mutta muut kerrat meni ihan hyvin. En tiedä onko tässä treenitavassa järkeä, mutta meilä siis ruudussa narupallo, jolla ensin hetsaan koiraa. Sitten viesn sen ruudun takareunaan ja lähetän Vilman ruutuun. Pysäytän kuitenkin Vilman ennen narupalloa ja käyn palkkaamassa makkaralla. Vikalla kerralla päästän koiran lelulle asti ja vapautan ennenkuin se nappaa sen. Jos on ideoita että onko tämä ihan tuhoon tuomittu ajatus, niin kommentoikaa.. Mulla kun ei ole aavustustakaan.

Kaukot
Tänään meni vähän heikommin, Vilman keskittyminen hukassa. Otettiin vian muutama vaihdos, joista viimeiseksi saatuun 4-10-asteikolla 9:n arvoinen seiso-istu. Kelpaa. Huomenn on onneksi tiedossa neljä tuntia tehotreeniä kiitos Kortteen Merjan ja Pitkäniityn Tiinan, joten toivottavasti tähän saadaan apua. Kaukot olenkin laittanut yhdeksi ongelmakohdaksemme (tehotreenissä käsitellään 2 ongelmaa/koira).

Sivulletulot
Jep, olen todellakin tämän onnistunut pilaamaan. Vilma tulee vinoon nimittäin. Tätä otin ihan namilla ja kädellä ohjaamalla. Lopulta sain pari onnistunutta ilmankin namia. Nyt pitää vain huolehtia ettei Vilma ikinä enää saa palkkaa huonosta perusasennosta. Tämä on luultavasti mennyt siksi pilalle, etten ole vaatinut kunnon perusasentoa esim. agilityradalle lähdettäessä vaan hyväksynyt kaikki kunhan koira istuu.. Ihanaa eikös :) Mutta eiköhän se tästä lähde toimimaan. Seuraaminen (sis perusasento) on toinen huomisisita ongelmakohdistamme.

Täytyy katsoa kuinka pitkän sepustuksen saan tänne huomisesta. Kamera ainakin on otettava mukaan!

EDIT** Kiitoskset kommentoijille. Täytyy katsella miten päin tästä lähdetään etenemään. Oliko Anonyymilla tarkoitus snaoa, että pysäytystreeni otetaan mukaan vasta kun koira osaa mennä ruutuun?