Eilen oli sitten pienimuotoiset kimppatreenit Hakametsän jähallilla. Meitä oli ihan kivasti väkeä paikalla, kokonaista viisi koirakkoa! Itse otin lähinnä paikallamakuun, tunnarin ja seuraamista.

Paikallamakuu
Vilma makasi nätisti koko ajan. Olin näkyvissä, vaikka liikuskelinkin välillä. Aikaa en katsonut, mutta jotain 2-3 minuutin välillä se oli. Kun palasin koiran luokse ja kaivoin namia taskusta, Vima nousi istumaan. Käskin sen takaisin maahan, kävelin pois sen luota ja palasin välittömästi takaisin. Taas kun kaivoi nnamia, Vilma nosti vähän kyynäriä maasta, mutta laski ne kuitenkin takaisin. Palkkasin koiran maahan kuten aina. Sikälihän tämä ei ollut iso virhe, sillä kokeissa en palkitse koiraa namilla eikä se nouse. Treeneissä en oikeastaan ikinä käske Vilmaa istumaan paikkamakuun jälkeen.

Tunnari
Ekan kerran oli mukana vieras haju muissa kapuloissa. Lisäksi oli uudempi tunnariympäristö, joten jännäsin kamalasti. Otin kuusi omaa kapulaa ja merkkasin ne. Levitin vieraat kapulat sikin sokin. Lähetin vilman hakemaan ensin yhden todella helpon (oma täsin erillään muista) ja se onnistuikin hyvin. Kokolailla tunnari meni melko hyvin, kaksi kertaa Vilma toi väärän, kuudesti oikean. Vielä pitää saada Vilmalle vähän malttia haisteluun, nyt se on vähän sellainen että pakko-etsiä-nopeasti (ja tuollainen nopea asenne Vilmalla on tietenkin kaikessa muusaki nettä sikäli ei mikän yllätys).

Seuraaminen
Vilma oli oikein vilkkaalla tuulella ja olin todella tyytyväinen. Pitkästä aikaa mukana oli taas naksutinkin. Vilma seurasi todella kivasti, ehkä ihan pientä edistämistä oli havaittavissa, mutta olin silti tyytyväinen. Yleensä tuo vire kuitenkin on kokeissa hieman tätä alemmalla, joten edistämistä en ole siellä havainnut. Seuraamisen käännökset olivat todella hyvät, Vilma käytti takaosaansakin mallikkaasti. Hyvä!

Loppuajan käytimmekin sitten vain yleiseen riehuntaan ja leikkimiseen. Eli ihan vain leikkitreeniä, pikaisia sivulletuloja ja iloista palkkausta. Itselle jäi ainakin hyvä maku suuhun treenien jälkeen, vaikka tunnarin väärät vähän jäivätkin kalvaman mieltä. Mutta treeniä vain, ehk äse siitä sitten.

Tavoitteenamme olisi päästä voittajaluokkaan kisaamaan huhti- tai toukokuussa. Vilmalle on tosin tulossa juoksu jossain siinä main, joten se voi hieman muuttaa suunnitelmiamme, mutta sitä mietitään sitten. Vilman juoksuväli kun vaihtelee melko iloisesti 9-10kk:n välillä, joten sitten vian perutaa osallistuminen jos juoksu yllättää
.