Tänään kävin Vilman & Gingiksen kanssa treenaamassa tokoa. Gingan kanssa tosiaan vain leikittiin ja avustajan kanssa otettiin pari vaiuhdikasta luoksetuloa. Ginga on rohkaistunut aivan mielettömästi ja tänäänkin jahtasi narun päähän laitettua rättiä ihan vimmoissaan (aikaisemmin oli hieman varovainen vieraissa paikoissa). Edelleen ongelmanamme on kuitenkin se, että G vain pitää kiinni, omatoimista kiskomista ei juuri ollut. Pienestäkin kiskaisusta olen antanut G:n voittaa ja pyrkinyt itse olemaan suht passiivinen (ts. en itse riepota koiraa). Tähän saa antaa vinkkejä.

Vilman kanssa treenattiin sitten kunnolla tokon voittajaluokkaa. Ginga nukkui autossa, joten pystyin keskittymään täysillä Vilmaan. Kävin tekemässä ruudun nurmikkoalueelle ja alustaa peittelin vähän nurmella ettei ihan paistanut silmään. Sitten tein seuraamisia (ok, perusasentoihin panostettava!!) ja luoksetuloa (treeniä treeniä...). Sitten ruutu. Vilma hakeutui vaihteeksi taas tötsien luokse ja mun lisäohjauskäskyt taisivat vian paineistaa rassukkaa. Muutamian epätoivoisten yritysten jälkeen menin vähän lähemmäs ja lähetin koiran uudestaan, annoin sen hakea rauhassa ja hieman hermostuttuaan se viimein hoksasi alustan ja tiesi heti mitä pitää tehdä. Hienoa!

Tässä välissä otettiin paikkamakuut, jotka sujuivat ihan ok. Otettiin vapaana kehäänmeno, joka oli erinomainen. Paikkamakuu otettiin EVL:n tyyliin käskyttäen. Vilma oli ehkä inansa levoton ja muiden käydessä palkkailemassa koiriaan piippasi.

Lopuksi vielä ruutu, joka sujui paremmin. Hyvä näin! Tässä loppuviikon treeniohjelmamme. RM-tokojen jälkeen pidetään varmaan pienimuotoista taukoa tokoista (ei Kortteen treeneistä).

Keskiviikko - Merja Kortteen ohjatut treenit, aiheina mm. ruutu
Torstai - aamulla tunnari, päivällä ruutua alustalla, luoksetuloa ja kaukot, metallin nostoharjoituksia
Perjantai - tunnari, ruutu, luoksetulo, kaukot, seuruu, nouto

Tuolla tyylillä siis tarkoitus olisi edetä lauantain kokeita kohti. Isä on lähdössä mukaan, joten paikkamakuussa on ainakin joku analysoimassa (= kuvaamassa).