On joitakin asioita joita ei voi ohittaa olan kohautuksella. Keskiviikkoinen tapahtuma Jokelassa oli varmasti jokaiselle sellainen tapahtuma, joka kosketti ainakin jollakin tavalla. Ei kai tällaista tapahtumaa ikinä kukaan mahdottomana pitänyt, mutta jotenkin sitä oli käpertynyt oman pienen maailmankuvansa sisään - ei meillä Suomessa! Haluan siis antaa paljon voimia ja syvimmät osanottoni kaikille tapahtumassa mukanaolleille, omaisille ja kaikille, jokta kokevat tilanteen ahdistavaksi. Itseäni tilanne ahdistaa jollakin asteella. Tapahtuma oli äärimmäisen epäreilu kaikissa suhteissa.

1049335.jpg

Elämä jatkuu, ja niin jatkui meidänkin. Torstaina lhdettiin ajoissa navetlla treenaamaan agilitya, ja meni ainakin paremmin kuin viime viikolla. Tällä kertaa Vilma sai lämmittelylenkin, joka kesti 30min ja tänä aikana Vilma ja remuta rauhassa ja päästellä höyryjä.

Eka rata sujui tosi hyvin. Pääsimme sen läpi kertaheitolla niin ,ettei ollut korjattavaa. Mahtavaa, tällaista ei satu usein! Toisella radalla sitten teinkin mokia olan takaa, mutta saimme senkin kunnialla läpi.
  • Mieti mitä teet, älä vain juokse pöljänä eteenpäin
  • Vilma reagoi passivoitumalla kun se tekee virheen, vaikka virhe johtuisikin minusta. Tätä on se sen kumma haihattelu luultavast iviime aikoina ollut. Mieti miten itse voit vaikuttaa siihen!
  • Kontaktitreeniä
  • Opeta koira kulkemaan "kiinni", joissaki ntapauksissa sen on seurattava vain minua ja kättäni. Irtoaminen ja etäällä tehtävä työskentely on Vilman bravuuria, mutta jotkut tilanteet vaativat ihan läheltä ohjaamista, jotta saavutettaisiin paras mahdollinen tulos sekä virheettömyyden että ajan suhteen.