Tässä siis huomisiin kokeisiin valmistautumista. Treenausta emme unohda tänäänkään. Tarkoitus on toki treenata vain piekkuasioita ja kerrata vanhaa. Alla treenattavat asiat.
  • kaukoissa muutama helppo toisto ja palkkaus parista asennonvaihdoksesta. Ei kokopitkiä suorituksia!
  • tunnistusnouto kahdella kapulalla rauhallisessa ympäristössä. Yksi onnistunut suoritus riittää ja suorituksesta tehdään niin helppo että onnistuu ekalla kerralla.
  • eteentulon harjoittelua, pääsyt vähän lipsumaan. Eli koira siis tulee usoraan eteen, ei vinoon. Erikseen mukavia pikkuharjoituksia.
  • metallikapulan nostamisharjoituksia, täm on Vilmalle vaikeaa, joten ei saa vaatia liikaa
Tällaista olen ajatellut. Ruutu olisi myös hyvä treenattava, mutta se on nyt jo siinä kunnossa mihin sen huomiseksi ehtii saamaan, eli lisätreeneistä ei hyötyä. Tunnarinkin otan vian siksi että Vilma on selkeästi ruahallisempi jos sen treenaaminen on säännöllistä, kuin jos sitä on vain harvemmin. Kaukoissa haettava koiralle varmuutta (nyt epävarma ja ahdistunut) ja siksi niitä. Eteentulo kivana pikkuharjoituksena > koiralle hyvä mieli. Tämän enempää ei huomisen kokeen eteen ovida enää tehdä. Aamulla ajoissa pitkä lenkki ja omistaja sitten ei panikoi aamulla ja ennen koetta niin että koira menee ihan sekaisin. Yrittää ainakin.

Mahdollisuudet 1-tulokseen meillä on, joskin tavoitteena olisi vain saada vähintään 3-tulos. Ei siis tarvitse vajota itsesäälin syövereihin jos sitä 320 pistettä ei ponnahda, mutta jokin tavoite pitää olla ja asetamme sen 3-tuloksen kohdalle.

Tässä olikin taas muutamat treenit ja luettavaa sitä kaipaaville. Hätäisesti kirjotiettuja, toivottavasti kuitnekin ymärrettävää tekstiä.