Fiilikset oliat kyllä tänään ihan nollassa kun lähdettiin ajamaan kotiin Porvoon RM-tokoista. Vilma oli suoraan sanottuna flegmaattinen ja haluton, ja pyrki liikkeiden välillä jopa lähtemään ulos kehästä. Syynä oli sade, joka meidän kohdallamme koveni entisestään. Sade ei saisi vaikuttaa, ja siksipä ärsyttikin vielä enemmän. Vilma on kuitenki nyleensä toiminut hyvin sateessa, ei ongelman ongelmaa, mutta tänään joku outo sattumus..

885547.jpg     Paikallamakuu
Vilma vaati TAAS kaksi käskyä mennäkseen maahan. Makasi kuulemma ihan hyvin, eikä välittänyt vaikka jossakin lähistöllä ammuttiin ja viereinen koira lähti kuultuaan laukauksen. Istumaan nousu ok, joskin hieman vajaa. Tästä 8 pistettä.

885547.jpg     Seuraaminen
Bravuurimme ja Vilman lemppari, tänään aivan tavattoman huono. Aluksi Vilma oli mukana, mutta juoksussa se lopahti täysin. Loppuajan seurasi jätättäen ja innottomasti. Pisteitä 7½, ei olisi ansaittu kuin korkeintaan 5.

885547.jpg     Liikkeestä istuminen
Koira jäi seisomaan, tästä siis 0.

885547.jpg     Luoksetulo
Vilma ei pysähtynyt seisomaan ja maahankin meni vasta 3m merkin jälkeen, saimme kuitnekin 5 pistettä, joskaan en ymmärrä miksi (itse asiassa luulin meidän saaneen nollan, en katsonut pisteitä).

885547.jpg     Ruutu
Vilma lähti kyllä oikeaan suuntaan, mutta muutama metri ennen ruutua alko iedetä kohti ruudun oikeaa ulkoreunaa. Odotin että pysähtyisi odottamaan neuvoja, mutta Vilma lähtikin takaisinpäin ja yritti lähteä kehästä! Tästä siis 0.

885547.jpg     Hyppynouto
Palautuksessa jäi seisomaan eteeni ja uudella ksäkyllä tuli vinoon. Tästä 8.

885547.jpg     Metallinouto
Mallaisli kapulaa suuhunsa, palautti hitaasti ja jäi seisomaan eteeni. Uudella käskyllä tuli vinoon, 7 pistettä

885547.jpg     Tunnistusnouto
Teki noutoliikkeenä, 0.

885547.jpg     Kauko-ohjaus
Tämä meni ehkä parhaiten. Yksi kaskoiskäsky m-i vauhdoksessa, muuten ok, ei liikkunut. 8 pistettä.

Kokonaisvaikutelmasta saimme 7½ koska tuomarin mukaan "koiran ei voi odottaa toimivan tämän paremmi nsateessa". Just joo, olisi antanut suorilta nollan, sillä vaikka sade oli melko rnaksa, niin olemme nähneet pahempiakin. Tänään ei ollut Vilman päivä alkuunkaan. Kokolailla kokeesta jäi aika ikävä olo ja suuri pettymys, mutta niin se kai on, että koiren kanssa sellaisia tapahtuu. Ruudun kohdalla tuomari kysyikin minulta olisinko halunnut pitää taukoa sateen vuoksi, mutta en sitten halunnut, 1-tulos ei ollut enää mahdollinen eikä sade sitä paitsi edes ollut niin kova. Nyt mietin olisiko sittenkin pitänyt odotella, olisi ainakin kehän ulkopuolella saanut viritellä koiraa.

Välissä kävi mielessä olisiko pitänyt keskeyttää koe. En toisaalta saanut aikaan yhtään niin hyvää liikettä, että olisin voinut lopettaa, sillä haluaisin lopettaa onnistuneeseen suoritukseen. Jotenkin oli hyvin kummallsita nähdä oman koiransa käyttäytyvän täysin normaalista poikkeavasti - tuollaine en ole sen nähnyt ikinä käyttäytyvän.

Voittajaluokasta ei tuloksia tulult keltään. Kukaan viidestä koirasta ei mennyt ruutuun (joka ohtunee siitä etteivät ruutumerkit näkyneet kunnolla). Taso oli siis heikko, mutta kai sääkin sitten vaikutti. Oma periaatteeni on kuitnekin se, ettei sää saisi olla minkäänlatuinen tekosyy. Tänään se kutienkin vaikutti myös Vilman suorituksiin hyvin voimakkaasti, ja tämä kertoo treenin puutteesta. Eli sadessäällä ulos treenaamaan!

Päivässä oli kuitnekin jotain mukavaakin. Gingan veli Warma oli tullut katselemaan kisoja. Harmillisesti Ginga oli jätetty kotiin, mutta ovat ne kyllä niin samannäköisiä ja-kokoisia. Luonteeltaan G on kuitenkin selvästi pidättyväisempi, Warma nimittäin oli tunkemassa jokaisen ihmisen ja koiran luokse, mitä Ginga taas ei tee.