Tänään mentiin Hellun kansa vähän tokoilemaan. Otin molemmat koirat mukaan, vaikak treenasinkin koko ajan Vilman kanssa. Ginga nukkua tuhnutti autossa, treenien loputtua otin Gingan kanssa pari luoksetulotreeniä ja sivulletuloharjoituksia. Päätin nyt lhäteä harjotitelemaan seuraamista oettamalla ensin sivulletulon, sivulla olemisen ja kontaktin. Sitten vasta lähden liikkeelle. Perusasentohan on seuraamista paikallaan, joten teoriassa tämän pitäisi toimia..

Vilman kanssa siis treenattiin yllätysyllätys ruutua. Se meni taas kamalaksi jankkaamiseksi > Vilma passivoitui. Nyt päätin sitten ottaa alustan uudestaan mukaan treenailuun, saadaan Vilmalle ainakin vauhtia hommaan. Ajatuksena olisi treenata alustalla lähetyksiä ja sitten "4pistoa" ennen marraskuun koetta ja luottaa siihen että koira sitten kokeessa menisi ruutuun.

Lisäksi otin Vilman kanssa tunnarin, joka sujui ala-arvoisesti. Vilma oli jotenkin kamalan epävarma ja nosteli vääriä ja jopa pureskeli kapuloita! Kamalaa! Tätä täytyy siis treenata enemmän.

Marraskuun kokeeseen asti pyrimme noudattamaan seuraavaa suunnitelmaa:
  1. Tunnaritreenit 5-7 kertaa viikossa, yksi onnistunut toisto päivässä riittää
  2. Ruutuharjoituksia 5-6 kertaa viikossa. Lähetyksiä ruutuun alustalle sekä kaukaa että "4pistoina"
  3. Noutojen palautukset satava kuntoon, treeniä ruokakupilla joka päivä!
  4. Seuraamisen juoksuosuudet ja käännökset kuntoon > treeniä mutama kerta viikossa
  5. Vilman itseluottamusta nostettava > onnistumisia!!!