Gingan kanssa olen ollut tottikset suhteen kyllä ihmeen laiska, Vilmallahan oli 7kk:n ikäisenä jo alokasluokan liikkeet valmiit. Mutta kyllähän sitä vielä kerkiää..
  • Sivulletulo
    Oikea paikka on vielä hämärä, mutta Ginga hahmottaa jo hyvin vasemman puolen ja sen kiepsahduksenkin (opetan tulemaan suoraan sivulle). Vähän intopiukeehan neiti on kun loikkii turhan paljon, mutta se sallittakoot.

  • Maahanmeno
    Kaipaa kertaamista vielä, oikea tekniikka hakusessa (menee helposti ensin istumaan ja siitä maahan). Nopea kuin mikä!

  • Luoksetulo
    Tässä suhteessa neiti on löytänyt oman tahtonsa - ei olekaan pakko tulla jos mami pyytää. Yleensä auttaa kun ärähtää ja sen jäkeen kutsuu uudestaan. Jos ei auta, olen jättänyt pihalle yksinään, kuiannut Vilman ja mennyt sitten avaamaan ulko-oven, jonka takana pikku G odottaakin jos sisälle pääsyä. Tähän täytynee ottaa avuksi liina kuitenkin. Tosin liinan kanssa G ei myöskään pääse tutkimaan niitä kivoja juttuja, joien vuoksi se ei malta tulla luokse. Liinaei metsässä ehkä se kaikista helpoin välinen nimittäin..

  • Istuminen
    Kyllä se sen oikeasti osaa! Ei vaan, tämä on jäänyt tosi vähälle harjoittelulle, mutta onneksi ei ole mikään kauhean vaikea liike opetettavaksi ;)

  • Paikallaolo
    Gingan bravuuri. Tällä hetkellä ollaan otettu vain paikalla istumista, jossa Ginga pysyykin jo tosi hyvin. Olen aika usein jättänyt sen keitiiöön istumaan pakalleen, käynyt piilottamassa nameja olohuoneeseen ja päästänyt etsimään. Eikä neidillä ole mitään ongelmia odottaa!

  • Nouto
    Tätä ollaan vasta vähän harjoiteltu. Olen jättänyt kapulan vähän matkan päähän, ja tuo-käskyllä pyytänyt tuomaan (lelujen tuonnissa käsky ollut jo aiemmin). Ei oikein malttaisi jos on nameja tiedossa, mutta tuo kyllä ihan ok. Vähän rauhallisuutta ja sitten pitäminen pitäisi kyllä opettaa vielä erikseen, mutta toisataiseksi siis ok.
Muuta ei ollakaan sitten tehty. Seuraamisen olen päättänyt opettaa sivulletulon opetuksen jälkeen (perusasento on paikallaan seuraamista). Kyllä tässä vielä siis aikaa on. Haaveissa olisi päästä heti huhtikussa ekoiihn tokokisoihin, mutta katsoo nyt...

Jos jotain hyvää niin aina jotain huonoakin. Gingan tuhovimma on varsinainen. Tähän mennessä se on vedellyt lampun johdon, hieman seinää, kylpyhuoneen viemärin ritilän (jostain syystä se on ihastunut ko. muoviesineeseen), peiton, kaksi hiusharjaa, julisteita (en tajua miten se on ylttänyt repimään ne alas), vessapaperitullia (täysiä).... Vilma oli Gingaan verrattuna puhdas pulmunen.

Tuhoamiset tapahtuvat meillä yksinolon aikaan, Ginga kun joutuu koulun ja töiden takia olemaan yksin keskimäärin 7-9 tuntia päivässä, joten ei ihme toisaalta. Olen kyllä yrittänyt täyttää Gingalle Kongilelun ja antaa sille puruluita päivän ajaksi, mutta kun neiti sattuu olemaan nielaisen-kaiken-kokonaisena-tyyppiä, niin eihän ne nyt kauaa kestä. 40cm pitkä puruluu kestää kauemmin, 10cm luun neiti vetäisee kokonaisena alas... Että sellainen neiti ;)