Tällä viikolla olen treenannut myös tokoa ahkerasti, joskin olen tehnyt sen pätkissä. Useimmiten tokoa on tululut tehtyä viitisen kertaa päivässä, noin vartti kerrallaan. En ole niistä viitsinyt eriksene kirjotiella (vaikka VB-07:n vuoksi kannattaisikin), sillä treenit ovat sisältäneet lähes kokonaan sivulletuloja + seuraamista. Vilman sivulletulo ja seuraaminen ovat huonontuneet käsittämättömästi. Niitä olleen nyt sitten treenattu ahkeraan ja välillä näyttä hyvältä ja välillä suorastaan tekisi mieli itkeä.

Sivulletulossa Vilma on hukannut oikean asennon kokonaan. Se ulee useimmiten vinoon ja liian eteen. Joskus myös liian taakse. Olen koittanut vaatia siltä oikenlaisia perusasentoja, mutta nooh, tällä hetkell ätuntuu että se vaatisi kädellä ohjauksen. Seuraamiseea ongelmana taas on nojaaminen ja edistäminen (joka johtuu nojaamisesta). Tämän kanssa menee välillä paremmin, välillä huonommin.

Tietysti täytyy miettiä miten se koira sitten kisoissa käyttäytyy. KOiran viretila on siellä usein hieman alhaisempi kuin treeneissä, joten edistämine ja perusasentosinkoilut eivät ehkä siellä esiinnykään. Onneksi kohta alkaa ihan kunnon tokokurssikin niin saadaanpahan ainakin neuvoja.