Tänään käytiin vielä agittamassa Eteläpuistossa kuudesta eteenpäin. Ilma oli hieno, ja vaikka maa oli sateen jäljiltä märkä, ei onneksi satanut! Meitä oli paikalla kolme treenaajaan ja viisi koiraa. Esteiden kannniskeluun meni jonkin verran aikaa, mutta onneksi oltiin varattu aikaa kaksi tuntia. Ketään ei näkynyt, joten levittäydyimme melko laajalle. Tästä seurasikin sitten "pieniä" ongelmia kun vuoronsa varannut ryhmä viimein päätti vaivautua paikalle yli puoli tuntia myöhässä. Kyllähän se vähän harmitti kun piti alkaa siirtelemään esteitä, mutta tokihan ne toiset olivat vuoronsa varanneet. No joustava pitää olla!

Itse treenit olivatkin sitten oikein kivat. Ensimmäinen radanpätkä oli SM-kisojen osa ja se meni meiltä melko hyvin. Pari typerää ja ajattelematonta virhettä, mutta lopulta saatiin ihan näppärä suoritus aikaiseksi. Muut radat koottiin sitten samalle ratapohjalle, ja ne olivatkin vähän haasteellisempia. Sain törttöillä radalla muutaman kerran ennen kuin alkoi sujua. Ja kyllä tuli kuuma.

Tämän parempaa treenisepustusta en nyt saa raapustettua kun en muista kunnolla ratojen kulkkua enää. Täytyy katsoa josko joitakin ratoja jaksaisi piirrelläkin taas. Tässä kuitenkin mieleen jääneitä asioita:
  • Luota koiraan
    Vilma ei enää karkaile helposti väärille esteille (kuten ennen jolloin koko koira meni minne halusi). Siihen voi siis jo vähitellen alkaa luottaa. Liiallinen varmistelu vain tekee menosta nykivää ja muten surkean oloista
  • Kokeile uutta
    Treenitilanne on juuri sitä varten että voi kikkailla kaikkia uusia ohjaustapoja. Helposti jää jankkaamaan vaan niitä tapoja jotka koira jo osaa. Edistymistä ei tapahdu ja jonain kauniina kisapäivänä voidaan olla hyvinkin pulassa kun ei itse ehdi eikä koira osaa jotain tiettyä ohjaustapaa.
  • Häiriötreenikin tärkeää
    Vilmalle on suuri häiriö jos viereisellä radalla menee muita koiria. Tämänpäiväinen treeni oli iso apu, sillä vieressämme oli ryhmä. Vilma odotusajalla tuijotteli toisesta ryhmästä yhtä koiraa, mutta radalla keskittyi täysin minuun. Pari unohdusta meinasi käydä (toisten rata siis alle 10 metrin päässä omastamme) mutta koira oli silti räpylässä. Hyvä!