Toinen yö sujui jo paremmin. Ginga tosin piipitti iltayhteen asti, kunnes väsyin totaalisesti ja siirryin nukkumaan pennun kanssa samaan tilaan. Ginga nukkuikin vieressäni koko yön ääneti aina aamukahdeksaan asti. Täytyy jotnekin järjestää että pentu pääsee nukkumaan kanssani samaan huoneeseen.

Tänään leikattiin myös ekaa kertaa kynnet. Yllättävän hyvin sekin homma sujui, pikkusiskoni syötti nameja ja minä leikkasin. Hassua kun kynnet olivat niin pienet! Huomenna täytyisi harjotiella vähän korvien putsaamista ja harjausta, vaikka kyllähän tässä vielä ehtii.

Huomenna olisi suunnitelmissa suunnata mökille. Alun perin se kuului jo tämän illan suunnitelmiin, mutta vanhemopien kanssa sovittiin että pennun olisi hyvä nukkua ainakin yksi yö vielä kotona. Mökki on kuitenkin taas uusi paikka.

Ginga osoittaa nyt jonkun verran pidättyväisyyttä toisia ihmisiä kohtaan. Se menee melko varovaisesti niiden luokse, joskin antaa niiden kyllä syöttää sille nameja ja silittää. Se ei kuitenkaan jää rapsutuksien toivossa lähelle vaan jatkaa omia touhuilujaan. Muistelisin Vilman olleen täysin erilainen, joskin Vilma oli tullessaan vanhempi. Ehkä se itsevarmuus tulee sitä myötä kun pentu tottuu ensinnäkin omaan perheeseensä ja niin edelleen.

Istumisen opettelu otetiin myös ohjelmanumeroksi tänään. Se ei toki ole tärkeysjärjestyksessä ensimmäinen opetettava asia, mutta se on kai jollaki ntavalla perinteisesti se ekana opetettava asia, joten niin nytkin. Vielä ei ole puhettakaan osaamisesta, mutta namin avulla ohjatessa pentu pyllähtää kyllä sukkelasti. Toinen selkeästi opetettava asia on pennun nimi, sitä se ei ole vielä ehtinyt oppimaan. Kyllä se tästä, jotenki nvian tuntuu että kaikki oli helpompaa Vilman ollessa pentu. Tai sitten sitä vain ajatteli vähemmän.

Tässä taas kolme kuvaa tämän päivän touhuista. Toisessa kuvassa Vilma ihan oikeasti leikki pennun kanssa, vaikka se näyttääkin lähinnä siltä etä pentu olisi Vilman mielestä kovinkin inhottava. Itse asiassa, Vilma on keksinyt uudenlaisia tapoja leikkiä pennun kanssa. Tänäänkin annoin Vilmalle keksin, jonka se nappasi suuhunsa ja meni ärsyttämään pentua. Ginga tietenkin meni uteliaana varastamaan keksiä (itsesuojeluvaisto vielä hieman kehittymätön..) mutta Vilma lähtikin leikkisästi pinkomaan karkuun murisemisen sijasta. Välillä Vilma pudotti keksin Gingan ulottuville ja nappasi sen sitten juuri ennen Gingaa.

798760.jpg

798755.jpg

798756.jpg