Melkeinpä hävettää itsensä puolesta kun on tullut treenattua niin vähän. Siis oikeasti pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni eikä vain olettaa että tunnari/kaukot/ruutu itsestään muuttuisivat paremmiksi. Jos siis mielii keväällä kisaamaankin, ja se olisi kuitenkin tarkoitus.

Tehotreeniä siis pitäisi järjestää, jotenkin vian pitäisi jaksaa nostaa omaa motivaatiota jollakin tavalla ja saada treeneihin joku/joitakin kavereita treenimään, jotta saisi sitten intoa. Nyt kun kaveriporukalla toteutetut treenit ovat vähän jämähtäneet kun kukaan ei ole oikein päässyt treenaamaan. Tosin se lienee ongelma vähän aina tässä joulu- tammikuun aikana. Motivaation kohottamiseksi pitäisi kai vain ilmoittaa Vilma kokeisiin - tulisi varmasti oikeasti treenattuakin. Mutta en vain saa aikaiseksi - periaatteisiini kun kuuluu että kokeisiin mennään ja ilmoitutaan vasta kun koira on oikeasti valmis (avoimen luokan ongelmista jotain oppineena).

(Hellu, nyt tehotreeni käyntiin eikös??!!)

Tänään tosin sain ihan kivasti otettua tunnaria palkkana joku rätti vuodelta kivi ja kukkanen. Seisomisesta maahanmeno sujui kohtalaisesti, istuminen ei vin ota luonnistuakseen. Pitäisi kehitellä uudet käskysanat niihin, mutta kun meikä ei halua mitään keskittyä saati vieraskielista käskysanaa niin se rajoittaa melkoisesti. Tällä hetkellä istumiseen tulee käskysanaksi luultavimmin "taakse" (kiitos Hellu), mutta maahanmenolle en ole vielä oikein keksinyt. Kaikki maa, man, alas yms käskysanat ovat jo käytössä tai muuten vian muistuttavat liikaa käytössä olevia, joten ne eivät kelpaa. Ehdotuksia otetaan vastaan!