Tulipahantaas tokoiltua. Liikkeinä otin ruutua, kaukoja, luoksetuloa ja pitkästä aikaa metallinoutoa.

Ruutu
Ruutu sujui tänään normaalilla mallillaan. Eli vein namin ruutuun Vilman nähden ja lähetin sen sinne. Parilla kerralla pysäytin sen seisomaan ennen namia > hyvin sujui.Tätä pitäisi nyt vian treeniä ja alkaa vähitellen vaikeuttamaan. Lisäksi otin muutaman kerran siten, että jätin Vilman istumaan kuin se olisi muka ruudussa (vaikkei ollutkaan) ja lähdin kävelemään sitä ruutukuvioita ja kutsuin sen seuraamaan. Tätä olikin hyvä treenata, sillä Vilma yirtti ekoilla kerroilla tulla koko ajan seuraamaan oikealle puolelleni. Tätä siis pitää myös muitaa treeniä aina välillä.

Kaukot
Näitä otin siis edelleen ihan Vilman vieressä. Pääosin sujuivat hyvin, mutta edelleen on jalkojen liikuttamisen kanssa ongelmia. Jos Vilma liikuttaa jalkaansa, en palkitse vaan aloitan uudesta asennonvaihdoksesta. Kun asennonvaihdos suoritetaan oikein, naksautan ja annan namin.

Luoksetulo
Otin tänään vain pysäytyksiä seisomaan. Heitin aina namin Vilman taakse ja kehuin kun selä ähti hakemaan sitä.Pitäisi hommata joku tennari tai joku, se olisi vähän helpompi heittää, etenkin tuulisella säällä nami ei oikein lennä mihinkään. Ihan kohtalaisesti nämä pysäytykset sujuivat, tosin paremopiakin suorituksia olen nähnyt.

Metallinouto
Otin metallia tänään siten, että vein kapulan. Kapulassa oli vielä pehmuste talven pakkasia ajatellen ja Vilma toi sen todella vauhdikkaasti ja hyvin. Niinpä ajattelin ottaa pehmusteen pois ja kokeilla. Vilma toi kapulan nytkin, mutta selkeästi oli havaittavissa pientä epävarmuutta. Vilma ei mm. halunnut ottaa metallista kunnollista otetta vaan piti sitä hyvin löysästi > kapula heilui > Vilma joutui taiteilemaan että kapula pysyui suussa > aluumatka hidas. Eli metalliin laitetaan vielä pehmuste, jota aletaan järjestelmällisesti vähentämään kunnes metalli on kokonaan paljas.

Muistettavaa:
  • Säännöllinen ruudun treenaaminen, muista myös kutsut seuraamaan
  • Luoksetuloon tennari tms. pallo joka lentää hyvin ja pitkälle
  • Kaukoja edelleen vain lähietäisyydeltä, palkitaan yksittäisistä asennonvaihdoksista
  • Metallinoutoon pehmuste > aletaan vähentää vähitellen