Eilisten agitreenien jälkeen vietettiin loppupäivä sisätiloissa - ulkona oli sen verran painostava ilma ettei oikein innostanut olla siellä. Lueskelin uusinta Potteria (jo sivulla 198) ja puuhailin koneella kaikenlaista enemmän ja vähemmän turhaa. Illalla käytiin vielä tokoilemassa, otin kylläkin vain metallinoutoa ja ruutua.

Aloitimme treenit ruudulla. Kävin tekemässä ruudun nurmikolle, sillä siellä sitä ei ole aikaisemmin treenattu. Olisi pitänyt, tässä se näkyi. Toisaalta koin ruudun myös hyvänä treenipaikkana, sillä punainen alusta ei näkynyt koiran silmiin kovin hyvin pitkässä ruohossa.

Treenasin samalla tavalla kuin aikaisemminkin. Jostain syystä neiti oli hieman vaisu aluksi. Koska se ei nähnyt alustaa, se hakeutui ensin oikealle takamerkille. Ekoissa toistoissa Vilma ei ollenkaan välittänyt käsien lisäohjauksesta, joten kävin näyttämässä alustaa sille ja palkkasin siitä. Seuraavalla toistolla Vilma sitten meni ensin oikealle takamerkille, mutta päätään pyöritellessä hoksasi alustan ja meni sinne, jess! Iso palkka nameista ja lopuksi vielä heitin alustan sille haettavaksi. Tästä Vilma innostui ja alkoi seuravilla toistoilla suoraan hakeutua alustalle, vaikkei se näkynytkään kunnolla. Hyvä treeni siis näiltä osin.
  • Treenaa nurmikolla aina kun mahdollista, pitkä nurmi olisi paras, kuitenkin sellainen että itse näet alustan.
Metallinoudossa oli havaittavissa samanlaista vaisuutta, mikä lie tuohonkin otukseen mennyt. Treenasin nostamisia pitkältä välimatkalta ja palkkasin pallolla ja naksulla. Vilma ei selkeästi vieläkään pidä metallikapulasta, mutta mtivaatio sitä kotaan on kuitenkin noussut, sillä palkka on sille hyvä. Eli tässä suhteessa voinen onnitella itseäni, metalli alkaa olla teknisesti yhtä hyvä kuin puunouto.
  • Treenataan edelleen nostamisia lyhyeltä ja pitkältä välimatkalta. Ei koko liikettä, itse nouto (palautukset, vauhti) hiotaan kuntoon puunoudolla, joka on koirallekin mieluisa.