Tänään siis hakuilujen ja tottistelujen yhteistreenit. Ekaksi otettin tottista, Gingan kanssa tosin hyvin vähän, perusasentoa ja seuraamista. Ihmettelin jonkin verran tapaa, jossa koira piti ihan pienestä asti nostaa kauhean korkeaan viettiin. Itse kun olen ajatellut opettaa teknisesti täydellisen suorituksen ensin ja sitten vasta nostaa koiraa. Mutta ilmeiseti tapa vaihtelee tokon ja pk-puolen välillä aika radikaalisti?

Hakumetsässä Ginga osoitti jälleen olevansa superhauva. Vaikka meillä oli takana suhteellisen pitkä tauko ja kaikenmaailman mörkäjä metsässä, niin tutussa porukassa uskaltauduin ottamaan valmiit maalimiehet alusta alkaen. Hakualue oli tällä kertaa kaistaleina, joiden leveys oli jotain 10-15m.

Ginga toimi ihanasti. ekalla maalimiehellä tarkasti etten katoa näkyvistä, mutta loput kaksi ukkoa haki mallikaasti. Irtosi aivan erinomaisesti! Muutenkin keskittyi hommaan 100%, ei suinkaan mitään ihmeellistä häsläystä, vaikka vire olikin suhteellisen korkea.

Hieno, nyt tosiaankin täytyisi saada rullatreenit kunnolla käyntiin, jotta sen voisi mahdollisimman nopeasti (kesällä) siirtää sitten metsään. Paljon on toki tehtävää ihan jo työskentelyn suhteen, mutta täytyy vain hillitä itseään ettei etene liian nopeasti. Rullatreeni olisi kuitenkin ian erinomainen juttu, kun en sitten taas tiedä miten kirjoitusten alla tulen ehtimään varsinaisiin hakutreeneihin. Tämänpäiväinen töyskentely näytti kuitenkin, ettei  tauoista Gingalle ainakaan haittaa ole.