Lauantai oli oikein kiva päivä. Aamuviideltä lähdimme ajelemaan kohti Tampereen linja-autoasemaa, jossa meitä odotti Tampereen seudun koirakerhon järjestämä bussikyyti. Bussikyyti oli oikein rattoisa, vaikkei Vilma aivan bussissa suostunutkaan rentoutumaan - paitsi sitten loppumatkasta.

Saavuimme paikalle ja toimitin Vilman junior handler-kehälle sen tulevan esittäjän Emmi Vinbergin luokse ja parivaljakolla toimi homma heti kuin tanssi, vaikka Emmi vasta ensimmäistä kertaa Vilmaa esittikin. Oikeastaan Vilma ja Emmi eivät olleet edes nähneet toisiaan, paitsi pikaisesti nuorten SM-kisoissa.

Noh, siinä sitten kierreltiin kojuja ja lopulta oli Vilman vuoro esiintyä junnuissa. Mielestäni Vilma esiintyi upeasti, vaikka olikin lähes karvaton. Seisotuskin sujui hyvin, vaikka energiaa Vilmalla toki oli, kuten aina. Vilma ei valitettavasti sijoittunut, mutta itselleni ainakin jäi hyvä mieli. Vaikka itse en enää junnuihin saa osallistua (eikä senpuoleen kiinnostaisikaan) oli kyllä todella kiva katsoa miten upeasti osa pareista esitti koiransa. Vilmaa saa kyllä jatkossakin lainaan junnukisoihin, sähköpostitse ovi kysellä enemmän sitten..

Messarissa oli myös Koirangeenit-koju, jossa otettiin DNA-näytteitä. Vilman vein tietysti heti testattavaksi, sillä se oli maksuton. Lisäksi tuosta tutkimuksesta voi olla todella paljon hyötyä esimerkiksi belgien epilepsian tutkimisessa, joten miksi ei kantaa korttansa kekoon. Vilma käyttäytyi verikoetta otettaessa mallikkaasti, ojensi jopa tassunsa valmiiksi. Joskin puhdistusaineen ja ehkä jopa veren haju saivat Vilman vähän epäileväiseksi, mutta mallikkaasti neiti käytäytyi.

Sain ostettua Vilmalle tuolta pari herkullista Baffi-luuta (Vilman ehdoton herkku), naksuttimen (aina ne hukkuu), sekä Plaque Off-jauheen (kuulemma hyvin toimiva). Eikä tietenkään pidä unohtaa kojuista saatavia ilmaisjuttuja, kuten ihanaa koiraheijastinta ja koiranruokien näytepusseja.

Koirien ulkoilutuslue oli tosin aivan järkyttävä, Vilma ei mennyt lähellekään niitö epämääräisiä hiekkakasoja. Niinpä neiti joutui sitten pidättelemään koko päivän ja illalla olikin jo kova pissahätä.

Ainoa miinus koko itse päivässä oli bussikyyti takaisin. Se kun aikoi lähteä jo neljältä kohti Tamperetta. Ei muuten, mutta netissä luki että bussi lähtee ryhmäkehien jälkeen, ja juuri niiden vuoksi sinne menimme. Onneksi tilapäinen kyyti pelasti ja jätimme bussikyydi väliin. Vaikka loppujen lopuksi menimme kutienkin sitten Tamskin bussilla, kun se ei ollutkaan lähtenyt ryhmäkehien aikana. Mutta ei jäänyt kyllä kovin kiva maksu suuhun tästä bussimatkasta kuitenkaan.

Ensi vuonna uudestaan, ehkä vähän suuremmalla karvamäärällä ;)