Eiliset treenit eivät alkaneetkaan kovin mallikkasti, sillä saavuimme erinäisistä syistä paikalle yli puoli tuntia myöhässä. Noh, ehdimme kuitenkin mukavasti mukaan noutoharjoitteluihin.

Nouto
Vilma noutaa hyvin, sillä on tosin pieni saalistusefekti (jota en itse ole huomannut) ja palautus voisi olla nopeampi. Tosin tähän nopeampaan palautukseen viakuttanee välimatka, sillä jos kapula on kauempana, Vilma laukkaa takaisin, lyhyellä matkalla ei. Eli olisiko tässä nyt sellainen juttu, että ohjaaja voisi vasenkätisyydestään huolimatta opetella heittämään kapulaa oikealla kädellä pitkälle? Vasemmalla kädellä heitto sujuu, mutta kun vasen käsi on kaikissa muissa liikkeissä sellanen "lähettävä" käsi (ruutu, eteenmeno) niin koirahan varastaa jos heitän vasemmalla.

Metallikapulasta saatava koiralle kiva. Pitämisharjoitteluja vai pehmustusta? Siinäpä pulma ;)

Paikallaolo
Vilma meni heti suoraan "munimisasentoon" (eli siten että etujalat on puoliksi sen alla), mikä oli todella hyvä. Vilmahan nimittäin menee aina paikallaolossa munimisasentoon ja koska se tekee sen niin, että vetää muun kropan etujalkosen päälle, se tulee noin 5-10cm etenpäin (takaosastaan, etuosa ei liiku). Eli pisteitä lähtee.... Mutta nyt kun se meni siihen heti aluksi, ei pisteitä lähde.