Kun Vilma satutti tassunsa keskiviikkoiltana, oli yhtenä huolenaiheena tulevan viikonlopun Nuorten SM-kilpailut. Agilityn peruin heti, sillä oli selvää, että vaikka Vim ei taastusti olisi rampaa tassuaan radalla edes huomannut, se olisi ollut käpälälle melkoisen rankka kokemus.

Sunnuntain tokokisakin oli meille hieman kyseenalainen, mutta menimme kuitenkin paikalle ja tuomari antoi meille luvan osallistua kokeeseen. Tämän vuoksi en oikein ehtinyt edes jännittää koko koetta ja olinkin paikalla melko rauhallisella mielellä.

OsasuoritusArvosanaKerroinPistemäärä
Paikalla makaaminen10330
Seuraaminen taluttimetta219
Liikkeestä maahanmeno10220
Luoksetulo8324
Liikkeestä seisominen10220
Noutaminen9218
Kauko-ohjaus325,5
Estehyppy219
Kokonaisvaukutus919

Eniten ylpeä olen luoksetulosta, joka on yleensä mennyt läpijuoksuksi. Jarrutusmatka oli tälläkin kerralla pitkä, mutta se johtui osaksi tassuvammasta, sillä Vim ei jarruttanut niin voimakkaasti kipeällä tassullaan. Eli parempaa en odottanutkaan.

Tuomari (Saija Pollari-Peltonen) kehui erityisesti minun ja Vilman yhteistyötä, joka hänen mukaansa oli erittäin hyvä.

Saimme siis ykköstuloksen pistein 184,5 ja voitimme samalla avoimen luokan tullen samalla Nuorten SM 2006-koirakoksi. Koe oli myös eräänlainen tavoitteen saavutus, sillä Vilma sai myös avoimen luokan koulutustunnuksen TK2 ja kunniapalkkinnon KP.