Tänään siis tokoiltiin ahkerasti Huittisissa. Voittajaluokassa oli 8 koirakkoa ja tunnelma oli rento, mutta jännitin silti aivan hirvittävästi. Tämä näkyi ennen koetta Vilman rauhoitellessa minua ja myös vielä hieman kokeen alussakin.

Paikallamakuu
Vilma vati kaksi maahan-käskyä, piru vie. Tässä vaiheessa tuntui siltä ettei kokeesta tule mitään. Lähtiessäni koiran luota se veti itsensä heti munimisasentoon jossa pysyi koko neljä minuuttia. HIenoa. Palatessani nousi yhdellä käyskyllä, joskin istuminen jäi hieman vajaaksi. Saimme tästä 8.

Seuraaminen
Tämä oli tänään aivan meidän bravuuriamme. Vilma seurasi hienosti ja kaikki perusasennotkin upeita. Saimme tästä 9½, sillä yhdessä täyskäännöksessä Vilma aivasti ja jäi siksi vähän jälkeen minusta. Kuroi kyllä välimatkan umpeen välittömästi.

Liikkeestä istuminen
Ei sen enempää sanottavaa kuin tuomarillakaan; sinnehän se peppu sitten putosi. Tämä siis täydellinen 10 suoritus.

Luoksetulo
Voivoi, treenattavaa on vielä. Seisomisessa Vilma kyllä pysähtyi, mutta liian hitaasti. Tuomari tulkitsi läpijuoksuksi. Maahanmeno sitten taas erinomainen. Tästä siis 7 pistettä. Treeniä vain...

Ruutu
Takuuvarma nollaliike osoittautuikin varsin hyväksi. Vilma haki ruudun hyvin, muttei aluksi mennyt keskelle vaan pyöri tolppien ympärillä. sallitulla lisäohjauskäskyllä sain sen maahan. Seuraamisosassa jouduin kutsumaan sitä kahdesti (olisi tätäkin pitänyt treenata). Tuomari antoi pisteitä 8.

Hyppynouto
Ei sanottavaa, 10 suoritus tämäkin.

Metallinouto
Vilma vähän epäröi, mutta toi kuitenkin hienosti. Tästä siis 9. Voisi olla ripeämpi, mutta hyvä että sentään toi.

Tunnistusnouto
Vilma oli rauhallinen ja haisteli hyvin. Kapulat olivat ympyrämuodostelmassa ja oma oli klo 10 kohdalla. Vilma toi heti ja varmasti oikean. Tästä siis 10 (voi miten palkitsevilta nuo pisteet tuntuivatkaan).

Kaukot
Näitä pitää vielä treeniä. Vilma liikkui jonkin verran eteenpäin ja siksi arvosana vain 9.

Kokonaisvaikutelmasta saimme 10, yhteistyö pelasi ja kun oma jännityskin alkoi laueta niin koirakin alkoi toimia upeasti. Mieletöntä. Lppupisteet 283,5 ja 1-tuloshan se oli. Ja luokan ainoa, joten voitimme samalla koko poppoon.

Tuomarina oli Ilkka Sten.

Täytyy nyt miettiä miten tekee jatkossa tokoilun kanssa. Johonkin kisaan Vilma pitäisi nyt ilmoittaa, mutta ei ihan lähiaikoina, sill ätreenattavaa riittää. Lahinnä nyt siis ruutu ja kaukot aativat tarkennusta. En voi kiistää etteikö tämänpäiväisessä olisi ollut myös tuuria mukana nimittäin.